Fri surf på mobila bredband

På den här sidan hittar du mobila bredband med fri surf. Listan nedanför med mobiloperatörer är sorterad efter rank. Det innebär att operatören lägst upp anser vi vara bästa val när det kommer till mobilt bredband med fri surf. Vill du läsa mer om mobila bredband med fri surf så läs vidare under topplistan.

Billiga mobila bredband med fri surf i juli 2024

Mobilabonnemang från Chilimobil
Fri surf - 10 Mbit/s surf
349 kr/mån
Mobilabonnemang från Chilimobil
Fri surf - 100 Mbit/s surf
349 kr/mån i 2 mån, därefter 449 kr/mån
Mobilabonnemang från Chilimobil
Fri surf
349 kr/mån i 2 mån, därefter 499 kr/mån
Mobilabonnemang från Comviq
Fri surf
399 kr/mån
Mobilabonnemang från Tre
Fri surf
329 kr/mån
Mobilabonnemang från Tre
Fri surf
429 kr/mån
Mobilabonnemang från Tele2
Fri surf
349 kr/mån i 12 mån, därefter 549 kr/mån
Mobilabonnemang från Telenor
Fri surf
499 kr/mån
Mobilabonnemang från Telia
Fri surf
529 kr/mån

Mobilt bredband med fri surf hemma

Ett vanligt fall till att vilja ha mobilt bredband med fri surf är för att man vill ha det som bredbandslösning i sitt hem. Numera så fungerar mobila bredband riktigt bra och slår ofta traditionella fasta ADSL-bredband.

Många väljer även att köra mobilt bredband istället för fiber som kan vara dyrt att dra in. Fiber i sig är både kraftfullare och stabilare, men har man inte möjlighet eller vill lägga pengarna så är mobilt bredband med fri surf ett bra alternativ.

Idag så går mobilt bredband främst via 3G och 4G där man kan nå hastigheter uppemot 300 Mbit/s via 4G under gynnsamma förhållanden. Men även 5G är på gång och det kommer kunna ge hastigheter över 1000 Mbit/s på sikt vid bra förhållanden.

Så för dig som inte har extrema krav skulle vi säga att mobilt bredband i de allra flesta fall är en utmärkt lösning. Fördelen är även att det finns många operatörer med olika mobilnät vilket innebär att skaffar man t.ex. Tele2 och det fungerar så där så kan man testa Tre som kör ett helt annat nät och därmed kanske få bättre fart.

För dig som vill köra mobilt bredband med fri surf så är våra två toppalternativ:

 1. Bästa val är Tre för alla som bor i mellersta eller södra Sverige. Tre har vunnit fina priser för sina prestanda i mobilnätet och därför bästa val för dig som värdesätter höga hastigheter. En stor fördel med Tre är att du kan få mobilt bredband med fri surf med eller utan bindningstid. Binder du dig på 24 månader så får du en router med på köpet, medan kör du obundet så kostar det samma men du är obunden som sagt.

  Se Tres erbjudanden

 2. För dig som bor i norra delarna av landet så rekommenderar vi istället Telenor som senaste åren byggt ut sitt 4G-nät rejält just i norr. Prismässigt så är det ofta bäst att binda sitt mobila bredband hos Telenor då det innebär att man får med en router på köpet men även faktiskt får längre månadskostnad.

  Se Telenors erbjudanden

Mobila bredband med WiFi

Om du skaffa ett mobilt bredband för att ha hemma som vi skriver om ovanför så får du med en mobil router när du binder dig. Denna har 3G och 4G och kopplas normalt till strömuttaget, därefter delar den ut WiFi så du kan ansluta alla enheter till den.

Men det finns även mobila 4G-routrar som innebär att du får en puck likt en mobil i storlek som delar ut WiFi. Denna puck har ofta 5-24 timmars batteritid och är ett bra alternativ för dig som behöver ha med dig internet överallt.

Eftersom vår sida handlar om fri surf så är det värt att poängtera att vi inte hittat några bra alternativ för dig som vill köpa mobilt bredband med en mobil 4G-router och därför är vårt råd att köpa ett obundet mobilt bredband med fri surf och därefter skaffa den mobila routern separat.

Hitta bästa mobila router

Olika alternativ när du skaffar mobilt bredband med fri surf

Som vi redan varit inne på lite så finns ett val du behöver göra när du skaffar ditt mobila bredband och det är om du behöver utrustning eller inte.

Simkort

Om du väljer ett obundet mobilt bredband med fri surf så kommer du endast att få hem ett simkort i brevlådan. Detta kan du sätta i en 3G/4G-router, en mobil eller surfplatta. Normalt sätt kommer alla inställningar att göras automatiskt och du kommer igång direkt.

Fördelen med att köpa utan utrustning är att du slipper binda dig och därmed har du möjlighet att byta operatör eller säga upp när det mobila bredbandet inte längre behövs. Det är även ett bra alternativ för dig som först vill testa så operatören fungerar bra på platsen där du tänkt använda den.

Med router

Vill du ha en riktig bredbandslösning eller kanske inte har utrustning eller har gammal utrustning så bör du binda dig när du skaffar mobilt bredband och därmed få ned kostnaden och få utrustning på köpet.

Att vi även skriver gammal utrustning är för att utvecklingen går enormt snabbt fram och sitter du på gammal utrustning vilket den redan blir efter 2 år normalt så kan du inte räkna med de högsta hastigheterna och den bästa stabiliteten.

Så vet du att du skall ha operatören i 2 år och att den fungerar bra på din plats, ja då tycker vi starkt att du skall överväga dig att binda dig och därmed få ett större mervärde.

Mobilt bredband med fri surf i sommarstugan

Mobilt bredband med fri surf i sommarstugan

Normalt vistas man inte så mycket i sommarstugan och då kanske man vill ha ett tillfälligt bredband. Här tycker vi att man istället skall överväga att använda sitt mobilabonnemang och möjligen tillfälligt uppgradera det till fri surf.

Men annars så kan ett tips vara att skaffa en begagnad mobil router som är olåst och sedan teckna ett obundet abonnemang. Detta kan man därefter ha den tiden man behöver det, kanske uppemot 2-3 månader och därefter säga upp.

Visserligen finns de kontantkort med fri surf, men dessa har månadsavgifter på runt 1300 kr/mån då man betalar per 3 dagar. Så därför rekommenderar vi att man som sagt kikar på möjligheten att uppgradera sitt mobilabonnemang alternativt att teckna ett mobilt bredband utan bindningstid.

Mobila bredband med fri surf för pensionärer

Visst är det kul att som pensionär få rabatt? Av de operatörer vi tittat på så har vi endast hittat en som erbjuder rabatt och det är Tele2, där får man 20% rabatt om man fyllt 65 år.

Men jämför man alla mobila bredband så ser man snabbt att det trots det finns billigare alternativ och därför bör du använda vår jämförelse längre upp på sidan för att hitta det billigaste och bästa mobila bredbandet för dig som är pensionär.

Mobilt bredband för företag med fri surf

Vår sida fokuserar främst på mobila bredband för privatpersoner men eftersom du hamnat här så kommer här våra två bästa tips när det kommer till mobila bredband för företag med fri surf.

 1. Det första och billigaste alternativet är Tre som kostar 249 kr/mån och där du antingen kan köra obundet och därmed slippa bindningstid. Du kan även binda dig i 24 månader och då får du med en stationära 4G-router som du kan använda som bredband. Helt klart bästa alternativet om du inte bor i norra delarna av landet.

  Se Tres erbjudanden

 2. För dig som bor i norra delarna av landet så bör du istället välja Telenor. Telenor har som sagt byggt ut sitt nät rejält i norra delarna och är numera på de flesta håll likvärdiga eller ibland t.om. bättre än Telia som annars dominerat den delen av landet.

  Se Telenors erbjudanden

Finns det tvillingkort med fri surf på mobila bredband?

Tyvärr så har inte kunnat hitta någon operatör som erbjuder mobilt bredband med tvillingkort och vi förstår nog varför. Det finns ingen riktig anledning för operatörerna att erbjuda det ur deras perspektiv. Behöver du flera mobila bredband så får du därför inrikta dig på att teckna flera abonnemang.

Hoppa till topplistan